Κερδοσκοπία σε όφελος των τραπεζών «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 13:41

«Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Fitch αποτελεί, στην ουσία, μια κίνηση κερδοσκοπίας σε όφελος των τραπεζών και καταλήστευσης του ελληνικού δημοσίου και των φορολογουμένων, αφού θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης.

«Μόνο ως άκρως απογοητευτική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αντί να υπερασπίσει την πιστοληπτική φερεγγυότητα της χώρας, να διαμαρτυρηθεί για αυτή την υποβάθμιση και να αμφισβητήσει τον απαράδεκτο ρόλο που διαδραματίζουν οι εταιρείες βαθμολόγησης στο πλαίσιο μιας άδικης οικονομικής πλανητικής τάξης, περιορίστηκε μόνο να καταγγείλει την κυβέρνηση της ΝΔ για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας», πρόσθεσε.

«Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ […] οφείλει άμεσα να διεκδικήσει τη δυνατότητα των κρατών μελών της Ε.Ε., ιδιαίτερα εκείνων, όπως η Ελλάδα, που έχουν μεγάλο spread, να δανείζονται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με το προνομιακό επιτόκιο (1%) που η τελευταία δανείζει τις εμπορικές τράπεζες», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα