Σε χαμηλά 14 μηνών το δολάριο

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 11:56
UPD:12:54

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ, στον απόηχο δημοσιεύματος κινεζικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο το Πεκίνο θα πρέπει να αυξήσει τα συναλλαγματικά αποθέματα σε ευρώ και γιεν.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε άρθρο στην κινεζική εφημερίδα Financial News, η οποία εκδίδεται από την People's Bank of China, η Κίνα θα πρέπει να διατηρήσει το δολάριο ως το βασικό νόμισμα των συναλλαγματικών της αποθεμάτων, τα οποία ανέρχονται στα 2,27 τρισ. δολάρια, ωστόσο, θα πρέπει να αυξήσει το ποσοστό που διατηρεί σε ευρώ και γιεν.

Το δολάριο υποχωρούσε και έναντι του γιεν και του υψηλότερων αποδόσεων δολαρίου Αυστραλίας, αν και οι αναλυτές προβλέπουν περιορισμό των απωλειών, εν μέσω ανησυχιών ότι το αμερικανικό νόμισμα δεν έχει πλέον μεγάλο περιθώριο πτώσης.

Οριακές απώλειες σημείωνε το ευρώ, μετά την αναπάντεχη μείωση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Gfk στη Γερμανία το Νοέμβριο.

Στις 11:25 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,5030 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου-γιεν στα 91,78 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα