Βουλγαρία: Στρατηγική για την ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 12:05

Η στρατηγική για την ανάπτυξη των υποδομών που είναι απαραίτητες για την ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ολόκληρη την επικράτεια της Βουλγαρίας είναι έτοιμη, ανακοίνωσε το υπουργείο μεταφορών, τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών της χώρας.

Σύμφωνα με τη Στρατηγική έως το 2013 η ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο θα πρέπει να καλύψει το 100% της επικράτειας, ενώ το σύνολο των πόρων που θα απαιτηθούν για το σκοπό αυτό προσεγγίζει το επίπεδο των 890 εκατ. λεβ.

Ωστόσο, οι πόροι αυτοί δεν πρόκειται να προέλθουν εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά θα αναζητηθούν επενδύσεις και από τον επιχειρηματικό τομέα μέσω της διαμόρφωσης ευνοϊκών όρων, επεσήμανε ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Περβάν Ρούσινοβ. Η ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως υποδομή κρίσιμης σημασίας, χωρίς την οποία υπάρχουν εμπόδια στην κοινωνική και οικονομική ολοκλήρωση των λιγότερο ανεπτυγμένων περιοχών της χώρας, υπογράμμισε ο υφυπουργός, προσθέτοντας πως οι επενδύσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία υποδομών είναι σε θέση να συμβάλει στη σημαντική αύξηση του ΑΕΠ, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την εξοικονόμηση πόρων τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τα νοικοκυριά.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα