Ford: Κλείσιμο εργοστσίου στον Καναδά το 2011

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 10:12

Ένα από τα εργοστάσιά της στον Καναδά θα κλείσει το τρίτο τρίμηνο του 2011 η αυτοκινητοβιομηχανία Ford, καταργώντας 1.400 θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο των Καναδών Εργαζομένων στην Αυτοκινητοβιομηχανία (TCA), αποκαλύπτοντας συμφωνία με τον αμερικανικό όμιλο.

Βάσει της συμφωνίας μείωσης του κόστους που συνήφθη ανάμεσα στη Ford και την TCA, το εργοστάσιο του Σεντ Τόμας, νοτιοανατολικά του Οντάριο (ανατολικός Καναδάς), θα κλείσει το τρίτο τρίμηνο του 2011, όπως σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση περίπου 1.400 εργαζομένων, δήλωσε η Σάνον Ντιβάιν, εκπρόσωπος του TCA. Καναδικά ΜΜΕ ανέφεραν, από την πλευρά τους, ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα καταργηθούν φθάνει τις 1.600.

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές εξασφάλισαν τη δέσμευση του αμερικανικού ομίλου ότι θα διατηρήσει το 10% της βορειοαμερικανικής παραγωγής του στον Καναδά.

«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η Ford απείλησε να αρχίσει να μεταθέτει τις επενδύσεις της εκτός Καναδά αν δεν καταλήγαμε σε μία συμφωνία», δήλωσε ο Κεν Λιουένζα, πρόεδρος του TCA, συνδικάτου που εκπροσωπεί περίπου 7.000 Καναδούς εργαζομένους της Ford.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα