Κίνα: Ταχύτερη η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 08:10

Ισχυροποίηση της ανάκαμψης σημειώθηκε στην Κίνα μετά την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και των εξαγωγών, αφήνοντας περισσότερο χώρο για περιορισμό των μέτρων στήριξης στους επόμενους μήνες.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε 18 μήνες σύμφωνα με τον δείκτη Purchasing Manager’s Index που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η HSBC Holdings Plc και τα αντίστοιχα που ανακοίνωσε χθες η κινεζική κυβέρνηση. Ο δείκτης της HSBC αυξήθηκε εποχιακώς προσαρμοσμένος στο 55,4 από 55 τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Shanghai Composite Index αναρριχήθηκε 0,5% στις 11:30 π.μ. τοπική ώρα, την ώρα που οι άλλες ασιατικές αγορές σημείωναν απώλειες.

Στην έκθεση της HSBC φαίνεται ότι ο δείκτης των παραγγελιών για εξαγωγές αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2007 και η δημιουργία θέσεων εργασίας ήταν η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο του 2004. Σημάδια ανάκαμψη στη ζήτηση από το εξωτερικό έδειξε και ο δείκτης PMI.

Η τρίτη σε μέγεθος μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ενδέχεται να αναπτυχθεί 9,5% αυτό το τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ερευνας της Κίνας. Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη και μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας από το δεύτερο τρίμηνο του 2008.

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,5% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο.

Ο δείκτης της HSBC βασίζεται σε έρευνα που γίνεται σε περισσότερες από 400 βιομηχανίες.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα