Longfor: Προς άντληση 916 εκατ. δολ.

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 08:54

Ποσόν 7,1 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (916 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ενδέχεται να αντλήσει η Longfor Properties Co., η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της νοτιοδυτικής κινεζικής πόλης Τσονγκίνγκ κατά τη δημόσια εγγραφή της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τα έγγραφα της πώλησης των μετοχών.

Η Longfor σχεδιάζει να πουλήσει 1 δισ. νέες μετοχές ή μερίδιο 20%, σε τιμή από 6,06 έως 7,10 δολ. Χονγκ Κονγκ η κάθε μία, αναφέρεται στο έγγραφο πώλησης που εστάλη σήμερα. Η πώληση αξιολογεί την εταιρεία στα 35,5 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, 14 φορές της πρόβλεψης των κερδών του 2010, σύμφωνα με τις τράπεζες που διαχειρίζονται την πώληση.

Οι τιμές κατοικιών στην Κίνα ανέκαμψαν φέτος καθώς η κυβέρνηση έλαβε οικονομικά μέτρα στήριξης ύψους 585 δισ. δολ. και οι τράπεζες διεύρυναν στα επίπεδα ρεκόρ του 1,27 τρισ. δολ. τις πιστώσεις για να τονωθεί η ανάκαμψη στην τρίτη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο. Οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό σε ένα έτος τον Σεπτέμβριο.

Οι τιμές σε 70 κινεζικές πόλεις αναρριχήθηκαν 2,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος μετά από άνοδο 2% τον Αύγουστο, σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας τον Οκτώβριο.

Πέντε οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Government of Singapore Investment Corp., δύο επενδυτικών εταιρειών που ανήκουν στην κρατική Temasek και της Ping An Insurance (Group) Co., της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Κίνα θα αγοράσουν από κοινού μετοχές αξίας 197,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ, σύμφωνα με το έγγραφο της πώλησης.

Από το 2003 συνολικά 25 κινεζικές κατασκευαστικές εταιρείες άντλησαν από την εισαγωγή των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, συνολικά 15,1 δισ. δολ. ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Την πώληση των μετοχών της Longfor έχουν αναλάβει η Citigroup Inc., η Morgan Stanley και η UBS AG. Η τιμή πώλησης θα οριστεί στις 12 Νοεμβρίου και η διαπραγμάτευση των μετοχών θα ξεκινήσει στις 19 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα