SocGen: Προς αύξηση του προσωπικού σε μονάδα στην Ασία

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 09:56
UPD:09:58

Στην αύξηση των υπαλλήλων της στη μονάδα σταθερού εισοδήματος της Ασίας τουλάχιστον κατά 10% σχεδιάζει να προχωρήσει η Societe Generale την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον συνεπικεφαλής του τμήματος Ρόμπερτ Ράιλι.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του, η γαλλική τράπεζα θα έχει αυξήσει τη συγκεκριμένη ομάδα τουλάχιστον κατά 50-70% το 2009. Εντός των επόμενων μηνών, η ομάδα στο τμήμα έρευνας στο Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο θα αυξηθεί στα επτά από τέσσερα άτομα, δήλωσε ο Ράιλι χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Η απόφαση αυτή της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας βάσει χρηματιστηριακής αξίας έρχεται τη στιγμή που τα hedge funds, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι κεντρικές τράπεζες διαφοροποιούνται από τις ανεπτυγμένες αγορές.

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), οι αναδυόμενες οικονομίες πιθανόν να αναπτυχθούν με ρυθμό 5,1% την επόμενη χρονιά, έναντι ανάπτυξης 1,3% που θα καταγραφεί στα ανεπτυγμένα κράτη.

Σύμφωνα με τον Ράιλι, οι κεντρικές τράπεζες της Ασίας θα αυξήσουν πρώτες τα επιτόκια, προσελκύοντας επενδυτές που αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις.

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα