Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η CIT Group

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 10:38

Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης κατέθεσε χθες το βράδυ η CIT Group, μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και να αυτοχρηματοδοτηθεί.

Η χρεοκοπία της αμερικανικής τράπεζας – η οποία χορηγεί δάνεια σε χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – είναι μια από τις μεγαλύτερες στην εταιρική ιστορία των ΗΠΑ. Αν και θεωρείτο αναμενόμενη τους τελευταίους μήνες, πολλοί αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι θα βαρύνει περαιτέρω την εύθραυστη αμερικανική οικονομία.

Παράλληλα, η πτώχευση της CIT αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση της χώρας, η οποία επένδυσε 2,33 δισ. δολάρια στην εταιρεία τον περασμένο Δεκέμβριο, μέσω του προγράμματος TARP, και τώρα αναμένεται να χάσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού.

REUTERS

Οι φορολογούμενοι θα λάβουν χρήματα μόνο αφότου έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα ποσά στους κατόχους ομολογιών.

Σημειώνεται ότι οι λειτουργικές θυγατρικές της CIT δεν συμπεριλήφθηκαν στην αίτηση χρεοκοπίας που κατατέθηκε στο πτωχευτικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η εταιρεία εξακολουθεί να εκδίδει νέα δάνεια και να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις προς τους πελάτες της.

Μόλις βγει εκτός πτώχευσης, η αμερικανική τράπεζα σχεδιάζει να μεταφέρει ορισμένες δραστηριότητες στη θυγατρική της στον τραπεζικό κλάδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα