Ενισχύεται το ευρώ μετά τα στοιχεία για τον PMI

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 12:47

Πτώση καταγράφουν δολάριο και γιεν έναντι του ευρώ και των νομισμάτων υψηλότερων αποδόσεων, καθώς τα ισχυρά στοιχεία για τον ΡΜΙ στην Κίνα και οι εκτιμήσεις για άνοδο των επιτοκίων στην Αυστραλία έχουν ενισχύσει τη διάθεση ανάληψης ρίσκου.

Στην άνοδο του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος συμβάλλουν και τα θετικά στοιχεία για τον δείκτη ΡΜΙ της Ευρωζώνης, ο οποίος έδειξε ανάπτυξη για τον μεταποιητικό κλάδο για πρώτη φορά σε διάστημα 17 μηνών τον Οκτώβριο.

Σε υψηλό 18 μηνών ενισχύθηκε και ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα, φτάνοντας στις 55,4 μονάδες τον Οκτώβριο από 55,0 μονάδες που ήταν το Σεπτέμβριο. Τα στοιχεία οδήγησαν τους επενδυτές σε πώληση του δολαρίου και του γιεν - τα οποία ενισχύονται σε περιόδους με αυξημένες τάσεις για αποφυγή ρίσκου.

Στις 11:55 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4774 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου/γιεν στα 90,15 γιεν.

Εντωμεταξύ, το δολάριο Αυστραλίας ενισχυόταν εν αναμονή της απόφασης της κεντρικής τράπεζας της χώρας για τα επιτόκια. Οι επενδυτές παραμένουν, πάντως, επιφυλακτικοί ενόψει παρόμοιων αποφάσεων από τις ΗΠΑ, την Ευρωζώνη και τη Βρετανία εντός της εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα