ΚΚΕ: Διάλογος - παγίδα της κυβέρνησης για το λιμάνι του Πειραιά

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 17:20

«Η εγκατάσταση της Cosco στο ΣΕΜΠΟ και η ιδιωτικοποίηση συνολικά του λιμανιού του Πειραιά, την οποία επιδιώκει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την υποστήριξη της ΝΔ και των εργοδοτικών φορέων, θα έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους στο λιμάνι αλλά συνολικά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα».

Τα παραπάνω σημειώνει, μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις εξελίξεις το λιμάνι του Πειραιά.

Καλεί δε τους εργαζόμενους στο λιμάνι, στα Ναυπηγεία και στη Ζώνη να απορρίψουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου «να υπερασπιστούν τα εργασιακά δικαιώματά τους και τη δημόσια περιουσία και να ισχυροποιηθεί ο αγώνας τους».

Τους ζητά δε «να αρνηθούν το διάλογο - παγίδα της κυβέρνησης και το συμβιβασμό στο όνομα του ρεαλισμού».

«Έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ιδιωτικοποίηση στο πλαίσιο τη οποίας να προστατεύονται τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Επίσης, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο αρνητικό για τους εργαζόμενους, είτε η ιδιωτικοποίηση γίνει με τη συμμετοχή τους είτε όχι», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «εδώ και τώρα πρέπει να διαμορφωθεί ενιαίο μέτωπο πάλης των εργαζόμενων στο λιμάνι, των ναυτεργατών, των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και αλλού κατά της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που ιδιωτικοποιεί. Για λιμάνια, ναυπηγεία και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αποκλειστικά δημόσιες, στην υπηρεσία του λαού».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα