UBS: Ζημίες για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 08:37
UPD:09:33

Το τρίτο τρίμηνο οι ζημίες της αναρριχήθηκαν στα 564 εκατ. ελβετικά φράγκα (552 εκατ. δολ.) έναντι κερδών 283 εκατ. ελβετικών φράγκων πριν από ένα χρόνο.

Ζημίες για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο εμφάνισε η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, UBS, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Το τρίτο τρίμηνο οι ζημίες της αναρριχήθηκαν στα 564 εκατ. ελβετικά φράγκα (552 εκατ. δολ.) έναντι κερδών 283 εκατ. ελβετικών φράγκων πριν από ένα χρόνο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημίες 337 εκατ. φράγκων κατά μέσο όρο.

Το έλλειμμα της UBS αυξήθηκε σε αξία, καθώς η τράπεζα προχώρησε σε διακανονισμό στις ΗΠΑ αναφορικά με υπόθεση φοροδιαφυγής και η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει τη συμμετοχή της, 10 μήνες μετά τη συμφωνία να υποστηρίξει την τράπεζα, τον Οκτώβριο του 2008. Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Όσβαλντ Γκρούεμπελ, προσέλαβε τον περασμένο μήνα το πρώην στέλεχος της Merrill Lynch & Co., Ρόμπερ Μακάν, προκειμένου να βοηθήσει στη διατήρηση των πελατών στο τμήμα διαχείρισης πλούτου, τα οποίο ισοδυναμούσε το τρίμηνο με 26,6 δισ. ελβετικά φράγκα.

Οι μετοχές της UBS έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 17%, στα 17,35 ελβετικά φράγκα, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας στα 61,7 δισ. φράγκα. Η επίδοση των μετοχών της ήταν χαμηλότερη από την αντίστοιχη του δείκτη Bloomberg Banks and Financial Services Index, που σημείωσε άνοδο 42%, αλλά και των μετοχών της Credit Suisse Group AG, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 96%.

Σημειώνεται ότι η Credit Suisse, η δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο τα υψηλότερα κέρδη σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών. Την εβδομάδα που πέρασε η Deutsche Bank AG, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν, ως αποτέλεσμα των κερδών από τους φόρους αλλά και των εσόδων από τις συναλλαγές.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα