Πάνω από τα 78 δολ. η τιμή του αργού

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 09:22

Πάνω από τα 78 δολάρια το βαρέλι σταθεροποιείται η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά τη σημαντική άνοδο που κατέγραψε χθες, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα στοιχεία για τα αποθέματα ενέργειας στις ΗΠΑ.

Στις 08:49 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχυόταν κατά 11 σεντς στα 78,24 δολάρια το βαρέλι, έχοντας κλείσει τη Δευτέρα με άνοδο 1,13 δολαρίου.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 76,67 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 12 σεντς.

«Το πετρέλαιο έχει σταθεροποιηθεί κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι, με την αίσθηση στην αγορά να είναι ότι, όταν οι τιμές ξεπερνούν τα 80 δολάρια, η προσοχή στρέφεται στα υψηλά επίπεδα των αποθεμάτων καυσίμων», σχολίασε αναλυτής της Purvin & Gertz στη Σιγκαπούρη.

«Έτσι, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, εξακολουθεί να θεωρείται πολύ δύσκολο να ξεπεράσουν (οι τιμές) και να διατηρηθούν πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 300.000 βαρέλια. Αργότερα σήμερα θα ανακοινώσει τα στοιχεία του το American Petroleum Institute, ενώ αύριο θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα