Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 10:55

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της UBS και η απόφαση της Lloyds να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου επηρεάζουν αρνητικά το επενδυτικό κλίμα.

Ο τίτλος της ελβετικής τράπεζας, η οποία ανακοίνωσε ζημίες 564 εκατ. ελβετικών φράγκων (552 εκατ. δολ.) για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο, υποχωρεί κατά 4%.

Αντιθέτως, κέρδη 1,8% καταγράφουν οι μετοχές της Lloyds μετά την ανακοίνωση της βρετανικής τράπεζας ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – ρεκόρ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1736359 .

«Η χρονική στιγμή για μια τέτοιου μεγέθους έκδοση μετοχών είναι αρκετά κακή. Η UBS μόλις ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα, τα οποία προμηνύουν κακά αποτελέσματα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, και η CIT κατέθεσε αίτηση πτώχευσης», παρατήρησε αναλυτής της Global Equities, στο Παρίσι.

Στις 10:12 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 1,2% στις 968,39 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός DJ STOXX European bank index σημείωνε πτώση 1,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα