ΓΣΕΒΕΕ: Στη σωστή κατεύθυνση η κατάργηση της απόσυρσης

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 11:00

Η απόφαση κατάργησης της απόσυρσης ΙΧ βρίσκει σύμφωνη τη ΓΣΕΒΕΕ, που χαρακτηρίζει το μέτρο «περιττό» και «άστοχο».

«Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, δημοσιονομικού εκτροχιασμού, δραματικής υποχώρησης της Ελληνικής Παραγωγικής βάσης και επικίνδυνης πτώσης της Ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας, μέτρα όπως αυτό της απόσυρσης των αυτοκίνητων είναι ιδιαίτερα περιττά και άστοχα», αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

«Στην ουσία εξυπηρετούν την τόνωση της παραγωγής (βιομηχανία αυτοκίνητου) επιχειρήσεων εκτός Ελλάδος, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα τους σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας», προσθέτει.

Η ΓΣΕΒΕΕ υποστηρίζει ακόμη πως «με το μέτρο της απόσυρσης χρεώνονταν νοικοκυριά και “αιχμαλωτίζονταν” εισοδήματα τα οποία διαφορετικά θα διατίθεντο στην ευρύτερη αγορά». Συμπληρώνει ότι σύμφωνα και με έρευνες, ούτε τις περιβαλλοντικές του διαστάσεις.

Θεωρεί επίσης ότι «οι όποιοι διαθέσιμοι πόροι της ελληνικής οικονομίας πρέπει να κατευθυνθούν προς την αναβάθμιση και την αφύπνιση της ελληνικής παραγωγής, των προϊόντων και των υπηρεσιών αλλιώς η χώρα δεν έχει μέλλον».

«Καμία, άλλωστε, μεταπρατική κοινωνία και οικονομία δεν έχει μέλλον και δυστυχώς, τα τελευταία δέκα χρόνια όλες οι κυβερνητικές πολιτικές αυτό το Μοντέλο Ανάπτυξης ενθάρρυναν», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, η ΓΣΕΒΕΕ σημειώνει «ότι το μετρό της απόσυρσης είχε κατακριθεί τόσο από την ΓΣΕΒΕΕ όσο και από ευρύτερους επαγγελματικούς κλάδους και η κατάργηση του κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα