Αυστηρή προειδοποίηση Αλμούνια για το έλλειμμα

Απειλεί με κλιμάκωση των πειθαρχικών μέτρων κατά της Ελλάδας
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 13:38
UPD:13:46

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία και με την αναθεώρηση των προηγούμενων στοιχείων για το έλλειμμα της Ελλάδα, είναι προφανές ότι δεν υιοθετήθηκαν αποτελεσματικά μέτρα από την προηγούμενη κυβέρνηση κατά την διάρκεια των περασμένων μηνών», επεσήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Με κλιμάκωση των πειθαρχικών μέτρων κατά της Ελλάδας για το υπέρογκο δημοσιονομικό της έλλειμμα απειλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Χοακίν Αλμούνια, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τη χώρα μας επισημαίνοντας πως η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της διαδικασίας του ελλείμματος. Όπως συμπλήρωσε, η πρώτη διαδικασία θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Χ. Αλμούνια: Δεν λήφθηκαν αποτελεσματικά μέτρα από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση

Χ. Αλμούνια: Δεν λήφθηκαν αποτελεσματικά μέτρα από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία και με την αναθεώρηση των προηγούμενων στοιχείων για το έλλειμμα της Ελλάδα, είναι προφανές ότι δεν υιοθετήθηκαν αποτελεσματικά μέτρα από την προηγούμενη κυβέρνηση κατά την διάρκεια των περασμένων μηνών», επεσήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος μετά τη δημοσιοποίηση των νέων οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν για την Ευρωζώνη και την ΕΕ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα