Αντίθετη στην έκτακτη εισφορά η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 16:09

Την αντίθεσή της στην επιβολή της έκτακτης εισφοράς σε επιχειρήσεις εκφράζει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μεταξύ άλλων σημειώνει πως «για άλλη μια φορά, ο επιχειρηματικός κόσμος αιφνιδιάζεται και ο διάλογος περιφρονείται» και προσθέτει ότι «για άλλη μια φορά, προεκλογικές και προγραμματικές διακηρύξεις και διαβεβαιώσεις διαψεύδονται, στην πράξη, από κυβερνητικές αποφάσεις».

Επισημαίνεται επίσης πως «επιλέγεται, για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας - για μια ακόμη φορά - ο εύκολος δρόμος της αύξησης των φόρων, αντί της επιβαλλόμενης ορθολογικότερης λύσης της μείωσης της κρατικής δαπάνης και σπατάλης».

Τα Επιμελητήρια της χώρας εμμένουν ότι εκείνο που προέχει, σήμερα, είναι η επένδυση, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ο εκσυγχρονισμός των δομών της οικονομίας και της λειτουργίας του κράτους και ότι οι αλλαγές δεν προωθούνται με πρόσθετες φορολογικές αφαιμάξεις «που αποδυναμώνουν, ακόμη περισσότερο, ένα παραγωγικό δυναμικό που η κρίση έχει πλήξει βαρύτατα».

Η ΚΕΕ σημειώνει ότι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής και, κυρίως, η μείωση της ανεργίας, χωρίς ανάπτυξη, οδηγεί νομοτελειακά σε περαιτέρω διεύρυνση ελλειμμάτων και χρεών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα