Αρνητικοί πρωταγωνιστές

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 00:01

Τεχνολογία και τράπεζες ευθύνονται για τη νευρικότητα που συνέχισε να παρουσιάζει η Wall Street και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, επισκιάζοντας τα κέρδη στο βιομηχανικό κλάδο και στην αγορά εμπορευμάτων.

Η Morgan Stanley υποβάθμισε τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα, καθώς και την επενδυτική αξιολόγησή της για την Intel, επικαλούμενη την αύξηση των αποθεμάτων.

Την ίδια στιγμή η μεταρρύθμιση στο βρετανικό τραπεζικό σύστημα που περιορίζει τον αριθμό υποκαταστημάτων των δύο μεγαλύτερων πιστωτικών ομίλων αλλά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της ελβετικής τράπεζας UBS σκόρπισαν ανησυχίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Οι απώλειες περιορίστηκαν από τη μεγα-συμφωνία της Berkshire Hathaway του γνωστού μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ να αγοράσει την Burlington Northern στο πλαίσιο συμφωνίας σε ρευστό και μετοχές αξίας 44 δισ. δολαρίων.

Στην Ευρώπη οι μετοχές υποχώρησαν σε χαμηλά ενός μηνός παρασυρόμενες από το χρηματοοικονομικό τομέα με το δείκτη FTSEurofirst 300 να κλείνει με πτώση 1,2%.

Ο δείκτης DJ Stoxx για τις τράπεζες υποχώρησε 3%, αφού αρχικά άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του Αυγούστου. Αυτό έκανε τους επενδυτές να αρχίσουν να ανησυχούν ξανά για τον τραπεζικό τομέα και για το λόγο αυτό δεν αποκλείονται κάποιες προσωρινές διορθωτικές κινήσεις πιθανόν της τάξης του 10% έως 15%.

Οι μετοχές εμπορευμάτων υποχώρησαν, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση της αγοράς, καθώς το νέο ιστορικό ρεκόρ του χρυσού στα 1.080,60 δολάρια η ουγκιά στο Λονδίνο και η ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου δεν κατάφεραν να στηρίξουν την αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα