Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 05:23
UPD:05:33

Ανοδικά για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές των μεταλλουργιών καθώς η Korea Exchange Bank ανακοίνωσε καλύτερα των προβλέψεων κέρδη και οι τιμές του χρυσού αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι μετοχές της Korea Exchange Bank σημείωσαν άνοδο 5,9% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο σχεδόν τριπλασιάστηκαν. Οι μετοχές της Newcrest Mining Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χρυσού της Αυστραλίας και της Sumitomo Metal Mining Co., της μεγαλύτερης ιαπωνικής μεταλλουργίας, σημείωσαν άνοδο υψηλότερη του 3%. Ανοδο 1,4% σημείωσαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Yomiuri ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αναβάθμισε το σχέδιο παραγωγής της.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 114,83 μονάδες στις 12:09 π.μ., με πέντε μετοχές να κινούνται ανοδικά σε κάθε τρεις που κινούντο πτωτικά. Ο περιφερειακός δείκτης έχει αναρριχηθεί 63% από τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών στα οποία υποχώρησε στις 9 Μαρτίου εν μέσω ενδείξεων ότι τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης αναζωογονούν την παγκόσμια οικονομία.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στις 9.796,28 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωνε άνοδο 1,7%, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 1%.

Χθες στις ΗΠΑ ο δείκτης Standard & Poor’s 500 σημείωσε άνοδο 0,2% εν μέσω των ανακοινώσεων για εξαγορές.

Ανοδο σημείωσε χθες ο χρυσός στη Νέα Υόρκη φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 1.088,50 δολ. η ουγγιά, μετά την αγορά του πολύτιμου μετάλλου στην οποία προχώρησε η Ινδία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα