Ford: Πώληση μετατρέψιμων ομολόγων 2,5 δισ. δολ.

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 16:10
UPD:16:13

Σε πώληση μετατρέψιμων ομολόγων ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, ποσό 25% υψηλότερο σε σχέση με αυτό που είχε αρχικά προγραμματιστεί, προχώρησε η Ford Motor. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάθεση χρέους που πραγματοποιείται φέτος.

Τα μετατρέψιμα ομόλογα είχαν απόδοση 36,7% φέτος, έναντι ζημιάς 33% το 2008, όταν είχαν καταγράψει τις χειρότερες επιδόσεις τους τουλάχιστον από το 1988, σύμφωνα με τον δείκτη All Convertibles της Merrill Lynch.

Όπως παρατηρούν αναλυτές, η Ford, η μοναδική αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που απέφυγε τη χρεοκοπία, επωφελείται των βελτιωμένων συνθηκών στην αγορά μετατρέψιμων ομολόγων προκειμένου να μειώσει το χρέος της.

Η εταιρεία θα πληρώσει κουπόνι 4,25% για τους προτιμώμενους τίτλους που λήγουν το 2016, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Το premium της μετατροπής είναι 25% υψηλότερο σε σχέση με την τιμή στην οποία έκλεισαν οι μετοχές της Ford την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδίαζε αρχικά να διαθέσει μετατρέψιμα ομόλογα ύψους δύο δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα