Αρχίζει άμεσα ο διαλόγος ΟΛΠ - ΣΕΠ - εργαζομένων

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 16:19
UPD:18:49

¶μεσα, μετά την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Ανωμερίτη, στη θέση του διευθύντος συμβούλου του ΟΛΠ, αρχίζει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο διάλογος μεταξύ της ΟΛΠ ΑΕ, της ΣΕΠ (θυγατρικής της Cosco) και των εργαζομένων.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, την ερχόμενη Τρίτη συγκαλείται το ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ, προκειμένου να εκλέξει στη θέση αυτή τον κ. Ανωμερίτη σε αντικατάσταση του νυν Διευθύνοντος Συμβούλου Νίκου Αναστασόπουλου.

Ο ορισμός του κ. Ανωμερίτη στη θέση και του προέδρου του Οργανισμού θα επιβεβαιωθεί από την έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΠ, η οποία θα συνέλθει εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των 20 ημερών και θα αντικαταστήσει και τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ.

Με την τοποθέτηση του κ. Ανωμερίτη, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η ΟΛΠ ΑΕ ξεκινάει άμεσα το διάλογο για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ ΑΕ και ΣΕΠ ΑΕ. Το υπουργείο Επαναλαμβάνει ακόμη πως όπως έχει συμφωνηθεί από τις 9 Οκτωβρίου 2009, τα αποτελέσματα του διαλόγου θα ισχύσουν αναδρομικά από 1 Οκτωβρίου 2009.

Τις ανακοινώσεις είχε προαναγγείλει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας πως ο διάλογος μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ για τα ζητήματα της παραχώρησης θα ξεκινήσει άμεσα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη νέα απεργία θέμα που «ταλανίζει την κοινωνία τις τελευταίες ημέρες», επισήμανε όμως πως η κυβέρνηση θεωρεί ότι η μόνη εφικτή λύση περνάει μέσα από το διάλογο και γι' αυτό προσπαθεί να τον συνεχίσει.

Τόνισε ακόμη ότι καθώς το ζήτημα είναι «σύνθετο», «απαιτούνται λεπτές και ισορροπημένες κινήσεις».

Ερωτηθείς για το ζήτημα των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει αντιδράσει» και ότι «και σε αυτή τη διαδικασία θα πορευτεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για δίμηνη αναβολή εγκατάστασης της Cosco

Να αναλάβει τις ευθύνες της, «αντί να ακολουθεί την παλιά απαράδεκτη τακτική και να αφορίζει τους εργαζόμενους στα λιμάνια», κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να «σταματήσει τώρα, για δύο μήνες, την εγκατάσταση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να ακολουθήσει ουσιαστικός διάλογος, που κατά την γνώμη μας πρέπει να οδηγήσει στην καταγγελία και την ακύρωση της σύμβασης με την COSCO».

ΛΑΟΣ: Ασόβαρη αντιμετώπιση

Eφ' όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση έκανε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης με αφορμή μεταξύ άλλων και την κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά.

«Η ...φανταιζί κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου άρχισε να ξεφτίζει πολύ γρήγορα. Το "ράβε-ξήλωνε" δεν αφορά μόνο στα Υπουργεία αλλά και στην πολιτική της ίδιας της κυβέρνησης. Ασόβαρη αντιμετώπιση και στο λιμάνι, και στην απόσυρση και στα οικονομικά μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα