Γ. Πεταλωτής: Μονοψήφιο έλλειμμα ο στόχος για το 2010

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 17:43
UPD:17:58

«Επεξεργαστήκαμε ένα σχέδιο, ώστε να καταφέρει ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, που υποφέρει, να τύχει αυτής της ωφέλειας και αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την απόφαση χορήγησης του Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Ερωτηθείς αν εξετάζεται φορολόγηση του επιδόματος, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «αν υπήρχε κάτι, θα ανακοινωνόταν, ή αν υπάρξει, θα ανακοινωθεί».

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρόταση του κ. Βενιζέλου να υπαχθούν στο νομοσχέδιο για το Επίδομα Αλληλεγγύης και άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως συμβασιούχοι και εργαζόμενοι με «μπλοκάκια», ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι έχει υπάρξει πολύ καλή επεξεργασία του νομοθετήματος και ότι ήδη γίνεται δημόσια διαβούλευση για προτάσεις, που όμως «θα πρέπει να είναι στις κατευθύνσεις που έχει θέσει η κυβέρνηση και δεν θα έχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις».

Στόχος η αναδιανομή των βαρών

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η αναδιανομή βαρών», δήλωσε ο κυβερνητικός ερωτηθείς αν θα υπάρξει φορολόγηση των μεσαίων στρωμάτων και πρόσθεσε: «Πορευόμαστε με βάση τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

«Θέλουμε να δημιουργηθεί ένα σταθερό δημοσιονομικό και φορολογικό τοπίο», τόνισε.

Μονοψήφιο έλλειμμα το 2010 θέλει η κυβέρνηση

«Στόχος είναι μέσα στο 2010 να πάμε σε μονοψήφιο αριθμό για το έλλειμμα μέσα από συγκεκριμένη πολιτική», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, «παρόλο που γνωρίζουμε», πρόσθεσε, «τις μεγάλες αδυναμίες, που φροντίζει και η Ε.Ε. να μας υπενθυμίζει με τις εκθέσεις της»

Οριστικές οι αποφάσεις για τέλη και απόσυρση

Επιπλέον, απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν η κυβέρνηση σκέφτεται να επανεξετάσει τα ζητήματα της απόσυρσης και των τελών, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι «έχει ήδη τελειώσει αυτό το θέμα», πως η κυβέρνηση βελτίωσε το νόμο Σουφλιά και ότι η απόφαση που ελήφθη από κοινού από τους Γ. Παπακωνσταντίνου και Τ. Μπιρμπίλη, έχει αιτιολογηθεί πλήρως, τόσο από οικονομικής, όσο και από περιβαλλοντικής πλευράς.

Σε συμπληρωματική ερώτηση, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε πως «όσα χρήματα εξοικονομηθούν από την απόσυρση του μέτρου της απόσυρσης, θα διοχετευτούν στην Παιδεία».

Απαντώντας, τέλος, σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν δέχτηκε ότι ο όρος «οικολογικός φετιχισμός» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί «υποχρέωση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα