Κίνα: Κλιμακώνεται ο ανταγωνισμός στη διαδικτυακή αγορά

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 17:51

Στρωμένος εμπόδια είναι ο δρόμος των εταιρειών που φιλοδοξούν να κερδίσουν ένα κομμάτι στη διαδικτυακή πίτα της Κίνας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Reuters.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών κλιμακώνεται, οι κανονισμοί της πολιτείας γίνονται πιο αυστηροί και ολοένα περισσότεροι καταφεύγουν σε ανορθόδοξες πρακτικές προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στο διαδίκτυο.

Η είσοδος νέων επιχειρήσεων στον κλάδο είναι πολύ πιο δύσκολη σήμερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, υπογραμμίζει το Reuters, καθώς έχουν αναπτυχθεί και εδραιωθεί διαδικτυακοί κολοσσοί με γερές (κεφαλαιακές) βάσεις.

Το ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο συνεπάγεται ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία εισόδου στην αγορά για τις καινούργιες επιχειρήσεις, την ώρα που οι διαδικτυακοί κολοσσοί αντιγράφουν τις πρωτοποριακές ιδέες των μικρότερων, σύμφωνα με τους ιδρυτές νέων επιχειρήσεων στο Πεκίνο.

Οι πιο ανεπτυγμένοι τομείς του διαδικτύου όπως η αναζήτηση, το λιανικό εμπόριο και οι δημοπρασίες κυριαρχούνται από ακλόνητα ονόματα του χώρου που δύσκολα μπορεί κανείς να παραμερίσει, καταγγέλλει ο Έντγουαρντ Λιου, διευθύνων σύμβουλος της Beijing Fastweb, μιας μικρής εταιρείας που παρέχει γρήγορη μεταφορά δεδομένων μέσω του διαδικτύου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα