ΗΠΑ: Ανανεώσιμες λύσεις αναζητούν οι βιομηχανίες χημικών

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 15:26

Εναλλακτικά προϊόντα αναζητούν οι επιχειρήσεις παραγωγής χημικών, οι οποίες ακολουθούν τη σύγχρονη τάση για εξεύρεση ανανεώσιμων λύσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η DNP Green Technology, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 12 εκατ. δολαρίων από τις εταιρείες Sofinnova Partners, Mitsui & Co. Venture Partners, Samsung Ventures Investment Corp., Clifton Group και AquaRIMCO.

Η καινοτόμος πρόταση της αμερικανικής εταιρείας είναι η παρασκευή μιας ουσίας που ονομάζεται ηλεκτρικό οξύ και αποτελεί χημικό συστατικό που δεν προέρχεται από το πετρέλαιο και χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών, χρωμάτων και φαρμάκων.

«Πιστεύουμε ότι [η DNP] θα αναδειχθεί σύντομα σε ηγέτη της αγοράς», τονίζει ο διευθύνων εταίρος της συμβουλευτικής Sofinnova, Ντένις Λουκουίν. Ένας λόγος από τον οποίο πηγάζει η αισιοδοξία του είναι η υπογραφή συμφωνίας για κοινοπραξία της εταιρείας με τη γαλλική εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης Agro Industrie Recherches et Développements (ARD) με στόχο την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής βιοχημικών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της συμβουλευτικής εταιρείας, η συμμαχία μεταξύ DNP και ARD θα αποτελέσει πόλο έλξης σημαντικού μεριδίου της ζήτησης, καθώς η πρωτοποριακή τους τεχνολογία θα κάνει το ηλεκτρικό οξύ εξίσου ανταγωνιστικό με τα διοξείδια που αποτελούν παράγωγα του πετρελαίου.

Η αναζήτηση ανανεώσιμων λύσεων στην αμερικανική βιομηχανία πραγματοποιείται με τις ευλογίες της κυβέρνησης, καθώς το Υπουργείο Ενέργειας έχει ζητήσει από τους αμερικανούς παραγωγούς χημικών να παρασκευάζουν τα προϊόντα τους σε ποσοστό 25% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα