Λιγότερα πυροτεχνήματα θα φωτίσουν σήμερα το βρετανικό ουρανό

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 16:54

Για τους Βρετανούς, η νύχτα της 5ης Νοεμβρίου (Remember Remember the 5th of November) ήταν ανέκαθεν συνώνυμη των παιχνιδιών με τη φωτιά –είτε πρόκειται για πυροτεχνήματα που πετούν στον ουρανό, είτε για πρόχειρες κατασκευές που καίνε στον κήπο τους σπιτιού τους.

Λιγότερο λαμπρή αναμένεται να είναι, ωστόσο, φέτος η σημερινή βραδιά στη Βρετανία, καθώς η παράδοση που άλλοτε περίμεναν με αγωνία μικροί και μεγάλοι φθίνει τα τελευταία χρόνια.

Υπεύθυνοι για αυτό είναι, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Independent, δύο παράγοντες που συνδέονται με το σύγχρονο τρόπο ζωής και σκέψης.

Ο πρώτος είναι η κουλούρα του υγιεινού και ασφαλούς τρόπου ζωής, η οποία έχει κάνει τα πυροτεχνήματα αντιπαθή λόγω των τραυματισμών που μπορούν να προκαλέσουν. Ο δεύτερος παράγοντας είναι η αμερικάνικη παράδοση του Χάλοουιν που κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος στη Βρετανία –εις βάρος της 5ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι φετινές πωλήσεις πυροτεχνημάτων έχουν μειωθεί κατακόρυφα κατά 40% στη Βρετανία, την ώρα που το Χάλοουιν έχει αναδειχθεί στην τέταρτη πιο εμπορική γιορτή στη χώρα, μετά τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα