Σίγουρoς για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Opel ο πρόεδρος της GM

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 21:46
UPD:06/11/2009 09:35

Σίγουρος για την χρηματοδότηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Opel δήλωσε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της General Motors, Φρίζ Χέντερσον, σε άτυπη συνάντηση που είχε σήμερα με τους δημοσιογράφους στο Ντιτρόιτ.

«Προφανώς, έχουμε δουλειά μπροστά μας», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της GM, διευκρινίζοντας ότι οι πόροι μπορούν να προέλθουν από χρήματα που έχει θέσει στη διάθεση της GM το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σημείωσε ακόμη ότι ο αμερικανικός όμιλος είναι διατεθειμένος να αποπληρώσει το έκτακτο δάνειο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χορηγήθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση για να επιβιώσει η Opel, χωρίς το οποίο θα είχε κηρυχθεί σε πτώχευση.

«Έχουμε πόρους για να επιστρέψουμε το δάνειο αυτό», επεσήμανε ο Χέντερσον, σύμφωνα με τον οποίο «τα αποτελέσαμα χρήσης της Opel είναι καλύτερα απ' ότι ελπίζαμε».

Υπογράμμισε δε ότι θα διορίσει νέο διοικητικό συμβούλιο για τις θυγατρικές Opel και Vauxhall, σε μερικές ημέρες ή εβδομάδες.

Σχολιάζοντας τέλος την απόφαση-έκπληξη της General Motors να διατηρήσει στους κόλπους της την Opel, ο Χέντερσον δήλωσε ότι ελήφθη μετά από θυελλώδη συζήτηση.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα