ΥΠΟΙΚ: Τετραγωνισμός του κύκλου η εκτέλεση του προϋπολογισμού

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 14:39
UPD:16:45

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως πρέπει να γίνει προσπάθεια ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας, ενώ γνωστοποίησε πως στο τελευταίο Ecofin έγινε πρόταση από τους Ευρωπαίους ομολόγους του να ανεξαρτητοποιηθεί και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο παρέχει στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

«¶σκηση τετραγωνισμού του κύκλου» αποτελεί ο νέος προϋπολογισμός, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ), οι πολίτες πρέπει να πειστούν για τα μέτρα που λαμβάνονται.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Τετραγωνισμός του κύκλου η εκτέλεση του Προϋπολογισμού

Γ. Παπακωνσταντίνου: Τετραγωνισμός του κύκλου η εκτέλεση του Προϋπολογισμού

Πρόσθεσε ακόμη πως πρέπει να γίνει προσπάθεια ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας, ενώ γνωστοποίησε πως στο τελευταίο Ecofin έγινε πρόταση από τους Ευρωπαίους ομολόγους του να ανεξαρτητοποιηθεί και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο παρέχει στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε και αλλαγές στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ) που αφορούν το νομικό καθεστώς της υπηρεσίας και τη διοίκησή της.

Συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση με τους γενικούς διευθυντές τμημάτων της υπηρεσίας και το σύλλογο των εργαζομένων, ανέφερε πως η ΕΣΥΕ θα γίνει Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όπως περίπου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα διοικείται από διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο θα μετέχουν πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι φορέων, όπως η ΓΣΕΕ

Γ. Παπακωνσταντίνου: Μεγαλύτερη ανεξαρτησία για την ΕΣΥΕ

Γ. Παπακωνσταντίνου: Μεγαλύτερη ανεξαρτησία για την ΕΣΥΕ

Γνωστοποίησε ακόμη πως την επόμενη εβδομάδα θα οριστεί ο νέος γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ, ενώ το σχέδιο νόμου για την ανεξαρτητοποίησή της θα δοθεί το απόγευμα στο σύλλογο των εργαζομένων και αμέσως μετά για δημόσια διαβούλευση. Διαβεβαίωσε πάντως ότι με το νομοσχέδιο δεν θα θιγούν τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των υπαλλήλων της Στατιστικής.

Στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με το προεδρείο της ΟΤΟΕ, το οποίο του υπέβαλε υπόμνημα με προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. Παράλληλα ζήτησε να συμμετάσχει στο διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων της οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Σταύρος Κούκος κατήγγειλε την Εθνική Τράπεζα για απειλές σε βάρος των υπαλλήλων στα μισθολογικά τους σημειώματα, καθώς και κατά της ΟΤΟΕ για νέες αγωγές εναντίον της με στόχο της ακύρωση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης.

ΛΑΟΣ: Πλούσια τα πράσινα φορολογικά ελέη

«Η πράσινη ανάπτυξη που ευαγγελιζόταν το ΠΑΣΟΚ αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό και συνεπάγεται 4 δισ. ευρώ πρόσθετους φόρους για τους μη έχοντες, 1.000 ευρώ περισσότερο φόρο για κάθε Έλληνα, 4.000 ευρώ περισσότερη φορολογία για κάθε οικογένεια, άλλους 100.000 ανέργους, έλλειμμα 30 δισ. και χρέος 300 δισ. Πλούσια, δυστυχώς, τα πράσινα φορολογικά ελέη».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ αναφορικά με το προσχέδιο προϋπολογισμού ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα