Moody's: Ανησυχία για την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Τα επόμενα 10 χρόνια
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 12:00
UPD:12:08

Την ανησυχία του όσον αφορά στην ανάπτυξη της Ελλάδας τα επόμενα 10 χρόνια εκφράζει ο οίκος Moody’s, ο οποίος έχει θέσει τη χώρα υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση.

«Έχουμε κάποιες ανησυχίες για την ικανότητα να επιτύχει κάποιον ρυθμό ανάπτυξης τα επόμενα δέκα χρόνια και ένα επίπεδο δημοσιονομικής προσαρμογής που θα κρατήσει το χρέος στα τρέχοντα επίπεδα», δήλωσε ο Pierre Cailleteau, επικεφαλής πιστοληπτικών αξιολογήσεων της Moody's, στο περιθώριο συνεδρίου για τα ομόλογα στις Βρυξέλλες.

«Νομίζουμε ότι οι πιθανότητες είναι ότι θα υπάρξουν και άλλα προβλήματα τα επόμενα πέντε χρόνια. Το εξετάζουμε και θα γίνει μάλλον γρήγορα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις χώρες της Ευρωζώνης, ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η σταθεροποίηση των πιστοληπτικών αξιολογήσεων είναι εύθραυστη, ύστερα από μια δύσκολη χρονιά λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

«Βλέπουμε μια σταθεροποίηση, αλλά για τις περισσότερες αναπτυγμένες οικονομίες, για τις (αξιολογήσεις) ΑΑΑ, υπάρχουν ακόμη ερωτηματικά για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές», ανέφερε ο Cailleteau.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα