«Οι Έλληνες έσωσαν τον ισολογισμό της Telekom»

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 18:14

Με τον τίτλο «Οι Έλληνες έσωσαν τον ισολογισμό της Telekom» η γερμανική εφημερίδα Die Welt αναφέρεται στη σημασία του ΟΤΕ για τη γερμανική εταιρεία:

«Η θυγατρική της Telekom, ο ΟΤΕ, στηρίζει την ανάπτυξη του ομίλου, αν και συνεχίζονται τα μέτρα λιτότητας. Για μια ακόμη φορά η συμμετοχή στον ΟΤΕ είχε θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις και τα κέρδη της γερμανικής Telekom. Χάρις στον ΟΤΕ ο όμιλος Telekom επιβεβαίωσε την πρόγνωση για κέρδη στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Το ΔΣ του ομίλου δικαιώθηκε για τις προβλέψεις για το 2009. Ειδικοί αναλυτές είχαν εκφράσει φόβους ότι η Telekom κινδυνεύει να διολισθήσει ξανά στους χαμηλούς δείκτες της άνοιξης…

Το καθαρό κέρδος από επιτόκια, φόρους και αποσβέσεις βελτιώθηκε κατά 5,2 ποσοστιαίες μονάδες και άγγιξε τα 5,5 δις ευρώ. Ο ΟΤΕ πρόσφερε στον τζίρο της Telekom 1,5 δις ευρώ και 600.000 ευρώ στο καθαρό κέρδος.

Για το 2009 το ΔΣ του ομίλου υπολογίζει με καθαρό κέρδος 2 μέχρι 4% λιγότερο από πέρσι δηλαδή γύρω στα 18,7 μέχρι 19,1 δις ευρώ. Σε αυτό συμβάλλει και το μερίδιο του ΟΤΕ γύρω στα 2 δις ευρώ».

Πηγή: Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα