Αλ. Τσίπρας: Τσαλακώθηκε η αξιοπιστία των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για το λιμάνι

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 18:17

«Στο θέμα του λιμανιού τσαλακώθηκε η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Όταν η κυβέρνηση, προεκλογικά, μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση προφανώς κορόιδευε τον κόσμο. Αν σήμερα μάς λέει ότι η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι εφικτή, τότε γιατί προεκλογικά την εξήγγειλε;», διερωτήθηκε.

Σημείωσε ακόμη ότι «αν δεν υπήρχαν οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων από την επόμενη κιόλας μέρα, θα είχαν εγκατασταθεί στο λιμάνι του Πειραιά, οι Κινέζοι της Cosco. Θα είχαν ήδη μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά σε χώρο απροσπέλαστο για τη δημόσια Αρχή. Θα είχαν ήδη μετατρέψει το λιμάνι σε χώρο, όπου η κινέζικη πολυεθνική θα είχε επιβάλλει τους δικούς της νόμους και κανόνες».

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι από εδώ και στο εξής θα είμαστε ακόμα πιο επικριτικοί, όταν βλέπουμε να αθετούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας πως «αν η σύμβαση με την κινεζική Cosco είναι επισφαλής για το Ελληνικό Δημόσιο, αν όπως έλεγαν πριν - και ακόμα και σήμερα παραδέχονται - είναι μια αποικιοκρατική σύμβαση, τότε δεν βλέπουμε κανένα λόγο, η σύμβαση αυτή να εφαρμόζεται».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα