Συνεχίζεται η αβεβαιότητα στο λιμάνι

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι λιμενεργάτες
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009 21:02
UPD:21:26

Να κρατήσουν το λιμάνι κλειστό για άλλες 48 ώρες αποφάσισαν σήμερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Η νέα 48ωρη απεργία ξεκινά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και θα λήξει τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ για αύριο Δευτέρα οι λιμενεργάτες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, την ώρα που θα συζητηθεί η προσφυγή που κατέθεσε εις βάρος τους το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

«Η συνεργασία με την Κίνα είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα [...] Η κατάργηση της συμφωνίας δεν μπορεί να γίνει νομικά και, επιπλέον, θα έδινε ένα κακό σήμα στις διεθνείς αγορές για την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης και τη συνέχεια του ελληνικού κράτους», υπογραμμίζει η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1738571 .

Να ομολογήσουν τους «ανομολόγητους σκοπούς τους» κάλεσε τους λιμενεργάτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εφημερίδα «Καθημερινή». «Η επαναδιαπραγμάτευση σε ορισμένα σημεία της σύμβασης ουδόλως αιτιολογεί το κλείσιμο του προβλήτα, που ματαιώνει το εξωτερικό εμπόριο της χώρας. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, κυρίως όσοι τυχόν έχουν αναμολόγητους σκοπούς, όπως αυτοί που διαβάζω στον "Ριζοσπάστη» και την "Αυγή". Αν διαπραγματευτικός στόχος των λιμενεργατών είναι να ακυρώσουν τη σύμβαση, ή και άλλες ανομολόγητες αξιώσεις, να βρουν το θάρρος να το πουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα