Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009 05:17
UPD:05:29

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών μετά την προσφορά εξαγοράς ασφαλιστικής εταιρείας στην Αυστραλία. Απώλειες σημείωναν οι ιαπωνικές μετοχές μετά την ισχυροποίηση του γιέν στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας, βλάπτοντας τις πωλήσεις των εξαγωγέων στο εξωτερικό.

Οι μετοχές της Axa Asia Pacific Holdings Ltd. αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 29% μετά την απόρριψη προσφοράς από τη γαλλική μητρική Axa SA και τη διαχειρίστρια κεφαλαίων της Αυστραλίας, AMP Ltd. Απώλειες 3,9% σημείωναν οι μετοχές της Olympus Corp. και 2,6% της Nissan Motor Co. η οποία πραγματοποιεί περίπου τα 3/4 των πωλήσεών της στο εξωτερικό.

Ο MSCI Asia Pacific Index ισχυροποιήθηκε 0,2% φθάνοντας στις 116,56 μονάδες στις 9:26 π.μ. στο Τόκιο με περίπου τέσσερις μετοχές να σημειώνουν κέρδη σε κάθε τρεις που σημείωναν απώλειες. Στη Νέα Υόρκη στις 6 Νοεμβρίου ο Standard & Poor’s 500 Index αναρριχήθηκε 0,3% καθώς η έκθεση που έδειξε ότι η ανεργία υπερέβη το 10% αύξησε τις εικασίες ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική της πολιτική.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,3% φθάνοντας στις 9.674,99 μονάδες. Στην Αυστραλία ράλι 1,4% έκανε ο δείκτης S&P/ASX 200 μετά την ανακοίνωση των κερδών της Commonwealth Bank of Australia για κέρδη 1,4 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,3 δισ. δολ. ΗΠΑ) το πρώτο τρίμηνο της χρήσης.

Στις ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου ανοδικά κινήθηκε ο S&P 500 μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της εκτίμησης των εταιρειών General Electric Co. Macy’s Inc. η ανεργία στις ΗΠΑ αναρριχήθηκε στο 10,2% τον Οκτώβριο και στα υψηλότερα επίπεδα από το 1983, σύμφωνα με την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.

Ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 65% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών που υποχώρησε στις 9 Μαρτίου, υπερβαίνοντας τη άνοδο του S&P 500 και του ευρωπαϊκού Dow Jones Stoxx 600 Index.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 89,62 ανά δολάριο ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου μετά την έκθεση για την ανεργία στις ΗΠΑ. Κατά το τέλος της συνεδρίασης την ίδια ημέρα στο Τόκιο το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 90,64 ανά δολάριο ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα