Ακυρώσεις πτήσεων της Iberia λόγω απεργίας

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 16:48

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia ανακοίνωσε σήμερα ότι ακύρωσε 185 πτήσεις ακόμη, εξαιτίας απεργίας των πληρωμάτων με μισθολογικά αιτήματα.

Τα εργατικά συνδικάτα που αντιπροσωπεύουν φροντιστές και αεροσυνοδούς πραγματοποιούν τέσσερις 24ωρες απεργίες σε μία προσπάθεια να πετύχουν αυξήσεις μισθών ενώ η εταιρεία προσπαθεί να κάνει μειώσεις στα λειτουργικά κόστη.

Συνολικά 368 πτήσεις πρόκειται να ακυρωθούν σήμερα και αύριο μετά από την ακύρωση 430 πτήσεων στο τέλος Οκτωβρίου. Στις πτήσεις που θα ακυρωθούν σήμερα και αύριο περιλαμβάνονται 121 διεθνείς μεταξύ των οποίων και υπερατλαντικές όπως για Νέα Υόρκη,Σάο Πάουλο,Μεξικό και Μπουένος Αϊρες.Αυτό θα έχει επιπτώσεις για περίπου 400.000 επιβάτες στους οποίους η Iberia παρέχει την δυνατότητα η να αλλάξουν τα εισιτήριά τους η να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Η απεργία δεν επηρεάζει την λειτουργία του αεροδρομίου της Μαδρίτης, ανέφερε η εταιρεία. Ο τουριστικός οργανισμός Exceltur χαρακτήρισε την απεργία "ανεύθυνη",ενώ επισήμανε ότι τους πρώτους εννέα μήνες του έτους καταγράφηκε μείωση κατά 10% στις αφίξεις ξένων τουριστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα