Γ. Πεταλωτής: Αγώνας για την ανάταξη του ελλείμματος αξιοπιστίας

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 16:50

O κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι με τα μέτρα, που παίρνει και που θα πάρει, «η χώρα θα είναι, σε λίγο διάστημα, αξιόπιστος συνομιλητής για τους εταίρους της».

A- A A+

«Υπάρχει ένα φοβερό έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας απέναντι στην Ε.Ε.», παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και πρόσθεσε: «Εμείς, αυτό που κάνουμε, είναι να αναδεικνύουμε την αλήθεια, να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μηχανισμούς καταγραφής των πραγματικών στοιχείων της οικονομίας».

«Μέλημα της κυβέρνησης είναι να φέρει σε πέρας «τον τιτάνιο αγώνα για την ανάταξη του ελλείμματος αξιοπιστίας, με απώτερο σκοπό την εγγύηση της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι με τα μέτρα, που παίρνει και που θα πάρει, «η χώρα θα είναι, σε λίγο διάστημα, αξιόπιστος συνομιλητής για τους εταίρους της».

Ο κ. Πεταλωτής είπε ακόμα ότι «δεν είναι εύκολο να ανατρέψουμε μια άσχημη εικόνα, που έχει η χώρα μας στο εξωτερικό» και ότι μέσα και από το σχέδιο του προϋπολογισμού, που παρουσιάστηκε χθες στην Ε.Ε., δημιουργούνται εκείνες οι στοχεύσεις και οι προσανατολισμοί, που δείχνουν την κατεύθυνση της κυβέρνησης.

«Μένει πολύς χρόνος και πολλές ενέργειες, προκειμένου να πείσει η χώρα τούς εταίρους για την αξιοπιστία της», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για την επίσημη κατάθεση του προϋπολογισμού και για ένα φορολογικό νομοσχέδιο που «θα βάζει τις βάσεις για μια δημοσιονομική, φορολογική και οικονομική σταθερότητα».

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα διευρύνει τη φορολογική βάση, προκειμένου να στείλει μήνυμα αξιοπιστίας στην Ευρώπη, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «θα υπάρξει ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο θα εξειδικεύεται η πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα φορολογίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τέλος επανέλαβε την «εκπεφρασμένη πολιτική βούληση της κυβέρνησης για ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, ώστε επιτέλους να έχουμε μια σαφή, πλήρη και αληθή καταγραφή των οικονομικών στοιχείων της χώρας μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς