Credit Agricole: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη γ’ τριμήνου

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 11:21

Πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Credit Agricole το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της Νο3 τράπεζας της Γαλλίας μειώθηκαν κατά 21% στα 289 εκατ. ευρώ, έναντι 128 εκατ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Ζορζ Ποζέ θα αποχωρήσει από την 1η Μαρτίου 2010 και θα αντικατασταθεί από τον Ζαν-Πολ Σιφλέ, γενικό γραμματέα του μεγαλύτερου μετόχου της τράπεζας.

Ο Ποζέ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Credit Agricole το Σεπτέμβριο του 2005, επέβλεπε τη διαδικασία επέκτασης του ομίλου στην Ιταλία και την Ελλάδα, προτού η διεθνής οικονομική κρίση αναγκάσει την εταιρεία να περιορίσει την ανάληψη ρίσκου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Credit Agricole ήταν μεταξύ των πρώτων ευρωπαϊκών τραπεζών που προχώρησαν πέρυσι σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εξαιτίας διαγραφών που σχετίζονται με την κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης.

«Η αποστολή μου στην Credit Agricole, η οποία συμπεριλάμβανε τη διαχείριση του ομίλου μεσούσης της κρίσης και την αναδιαμόρφωση της τράπεζας προκειμένου να είναι έτοιμη για την περίοδο μετά κρίσης, ολοκληρώνεται», αναφέρει ο Ποζέ σε ανακοίνωσή του.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη γαλλική τράπεζα, οι ζημίες στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής διαμορφώθηκαν σε 99 εκατ. ευρώ, εν μέρει εξαιτίας διαγραφών σε χρεόγραφα διασφαλισμένα με εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Οι μετοχές της Credit Agricole έχουν αυξηθεί φέτος στο Παρίσι κατά 81%, έναντι ανόδου 94% που έχουν σημειώσει οι μετοχές της BNP Paribas και 44% οι μετοχές της Societe Generale.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα