Intracom Defense Electronics: Σύμβαση με τη γερμανική DBD

Για το πρόγραμμα του πυραύλου IRIS-T
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 11:38

Νέα σύμβαση ύψους 3,8 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά στο πρόγραμμα του πυραύλου IRIS-T, υπέγραψε η Intracom Defense Electronics με τη γερμανική εταιρεία Diehl BGT Defence (DBD).

Στo πλαίσιο της σύμβασης, η οποία θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι το Νοέμβριο του 2011, η ελληνική εταιρεία θα κατασκευάσει επιπρόσθετες μονάδες τροφοδοσίας για το σύστημα πλοήγησης καθώς και συσκευές ελέγχου πεδίου του πυραύλου.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο πύραυλος IRIS-T αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται από διεθνή κοινοπραξία έξι ευρωπαϊκών κρατών (Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ιταλία, Ελλάδα) και αποτελεί ένα νέο, τεχνολογικά πρωτοποριακό πύραυλο αέρος- αέρος μικρού βεληνεκούς.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι συμβάσεις τις οποίες έχει ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς η Intracom Defense Electronics ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ και αφορούν στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών συστημάτων του πυραύλου IRIS-T, οι οποίες ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής στο χώρο των πυραυλικών συστημάτων.

«Η κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω συμμετοχών σε πολυεθνικά προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής εξασφαλίζει την έγκαιρη και οικονομικότερη προμήθεια της χώρας με σύγχρονα οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας. Περαιτέρω, διασφαλίζει θέσεις εργασίας, παραγωγικές επενδύσεις και εξαγωγές, σε όφελος της εγχώριας οικονομίας, ενώ παράλληλα δημιουργεί προοπτικές για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, την απόκτηση πολύτιμης τεχνογνωσίας και τη θεμελίωση μακροχρόνιων συνεργασιών με μεγάλους αμυντικούς οίκους του εξωτερικού», δήλωσε ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Defense Electronics.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα