Τ. Γκάιτνερ: Σταθεροποιείται η παγκόσμια οικονομία

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 12:42
UPD:13:02

Ο Γκάιτνερ τόνισε πως η ευθύνη των ΗΠΑ είναι μεγάλη εξαιτίας του σημαντικού ρόλου που παίζει η αμερικανική οικονομία στη διεθνή σκηνή, ενώ υπογράμμισε και τη σημασία ενός «ισχυρού» δολαρίου για τη χώρα του.

Αρχικές ενδείξεις σταθεροποίησης της παγκόσμιας οικονομίας «βλέπει» ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος εκτιμά ότι οι ανισορροπίες όσον αφορά στις δαπάνες και την εξοικονόμηση πόρων έχουν αρχίσει να εξαλείφονται.

Επικεφαλής της πορείας προς την ανάκαμψη έχει τεθεί η Ασία, επεσήμανε ο Γκάιτνερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού (APEC) στη Σιγκαπούρη.

Ο Γκάιτνερ τόνισε πως η ευθύνη των ΗΠΑ είναι μεγάλη εξαιτίας του σημαντικού ρόλου που παίζει η αμερικανική οικονομία στη διεθνή σκηνή, ενώ υπογράμμισε και τη σημασία ενός «ισχυρού» δολαρίου για τη χώρα του. Δεσμεύθηκε επίσης να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα – ρεκόρ των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός επαίνεσε την Κίνα για τον καθοριστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα