Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 05:24
UPD:05:37

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς οι υψηλότερες τιμές του χρυσού και του χαλκού ώθησαν υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, ξεπερνώντας τις ανησυχίες ότι οι πωλήσεις μετοχών θα μειώσουν την αξία των υπαρχόντων περιουσιακών στοιχείων.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 0,5% φθάνοντας στις 118,81 μονάδες στις 11:46 π.μ. στο Τόκιο με πέντε μετοχές να σημειώνουν κέρδη σε κάθε τρεις που σημείωναν απώλειες. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 2% από τα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών στις 20 Οκτωβρίου εν μέσω ανησυχιών ότι η απόσυρση των οικονομικών πακέτων στήριξης θα κλονίσουν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 0,8% ενώ στη Σεούλ ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,2%. Στην Ιαπωνία απώλειες 0,5% σημείωνε ο Topix παρά την κυβερνητική ανακοίνωση ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,8% το τρίτο τρίμηνο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας θα είχε ρυθμό 2,9%. Στην Ταϊβάν ο Taiex Index, αναρριχήθηκε 1,1%.

Στις 13 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,6%, καθώς τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη της Walt Disney Co. και της Abercrombie & Fitch Co. εξισορρόπησαν την απροσδόκητη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση αναρριχήθηκε έως 0,7% φθάνοντας σήμερα στα επίπεδα ρεκόρ των 1.126,07 δολ. η ουγγιά. Τα συμβόλαια του χαλκού στη Νέα Υόρκη σημείωσαν άνοδο 1,4% κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Στην Ιαπωνία κυβερνητική έκθεση έδειξε ότι οι κεφαλαιακές δαπάνες αυξήθηκα 1,6% το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο συμμετέχοντας περισσότερα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας το τρίμηνο. Οι επενδύσεις των εταιρειών αποτελούν περίπου το 15% της ιαπωνικής οικονομίας στην ανάπτυξη της οποίας συνέβαλαν περισσότερο του 1/3 μεταξύ 2002 και 2007.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα