GM: Ζημίες 1,2 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 14:32
UPD:14:50

Πρόκειται για τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποιεί η εταιρεία μετά την κατάθεση αίτησης χρεοκοπίας.

Καθαρές ζημίες ύψους 1,2 δισ. δολαρίων και έσοδα 26,4 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η General Motors για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς. Πρόκειται για τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποιεί η εταιρεία μετά την κατάθεση αίτησης χρεοκοπίας.

Ένα χρόνο νωρίτερα, οι ζημίες είχαν ανέλθει στα 2,54 δισ. δολάρια. Τα νούμερα πάντως δεν είναι συγκρίσιμα με το τελευταίο τρίμηνο λόγω της χρεοκοπίας της GM και της μετέπειτα αναδιάρθρωσής της.

Οι προσαρμοσμένες λειτουργικές ταμειακές ροές της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας διαμορφώθηκαν την ίδια περίοδο στα 3,3 δισ. δολάρια.

Το συνολικό χρέος της ανερχόταν στις 30 Σεπτεμβρίου στα 17 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων δανείων από την αμερικανική κυβέρνηση ύψους 6,7 δισ. δολαρίων, δανείων 1,4 δισ. δολαρίων από την κυβέρνηση του Καναδά, δανείων 1,3 δισ. δολαρίων από τη γερμανική κυβέρνηση και επιπρόσθετων δανειακών γραμμών ύψους 7,6 δισ. δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσε η GM, η αποπληρωμή των δανείων προς την αμερικανική και την καναδική κυβέρνηση θα ξεκινήσει αυτό το τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε τη δυνατότητα να αποπληρώσει τα δάνεια μέχρι τη λήξη τους, τον Ιούλιο του 2015, ωστόσο οι καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεων οχημάτων της επιτρέπουν να προχωρήσει νωρίτερα στην αποπληρωμή τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα