Lehman: Αγωγή κατά της Barclays Capital

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009 11:54
UPD:11:57

Η Lehman Brothers Holdings, κατηγορεί τη βρετανική τράπεζα ότι ανέλαβε τον έλεγχο περισσότερων απ’ ό,τι επιτρεπόταν μονάδων της στις ΗΠΑ, συνωμοτώντας με στελέχη της Lehman, πριν από ένα χρόνο.

Αγωγή κατά της Barclays Capital κατέθεσε η Lehman Brothers Holdings, κατηγορώντας τη βρετανική τράπεζα ότι ανέλαβε τον έλεγχο περισσότερων απ’ ό,τι επιτρεπόταν μονάδων της στις ΗΠΑ, συνωμοτώντας με στελέχη της Lehman, πριν από ένα χρόνο.

Η Lehman κατέθεσε αίτηση χρεοκοπίας – τη μεγαλύτερη στην εταιρική ιστορία των ΗΠΑ – στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008, με τη χρηματιστηριακή της μονάδα στη χώρα να πωλείται στη Barclays λιγότερο από μια εβδομάδα μετά.

Το Σεπτέμβριο του 2009 ο πάλαι ποτέ αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι η Barclays Capital εμφάνισε «αναπάντεχα κέρδη» 8,2 δισ. δολαρίων από την πώληση εξπρές της μονάδας της με έκπτωση πέντε δισ. δολαρίων στην αξία των χρεογράφων που μεταβιβάστηκαν στην Barclays.

«Το θείο αυτό δώρο προς τη Barclays δεν γνωστοποιήθηκε στο Δικαστήριο, στα συμβούλια της Lerhman ή στους δικηγόρους της Lehman, έτσι ώστε επετράπη η μεταφορά στη Barclays δισεκατομμυρίων δολαρίων πλεονάζοντος ενεργητικού...», αναφέρει η Lehman στην αγωγή που κατέθεσε χθες.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα