Sprider Stores: Αύξηση τζίρου, μείωση κερδών στο 9μηνο

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 09:35
UPD:09:38

Αύξηση του τζίρου και μείωση των κερδών της σε ενοποιημένο επίπεδο ανακοίνωσε η Sprider Stores για το εννεάμηνο του 2009.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά λόγω της οικονομικής ύφεσης και της πληγείσας καταναλωτικής εμπιστοσύνης, η δραστηριότητά της και η λειτουργική της κερδοφορίας ενισχύθηκαν.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 13,2% και ανήλθε σε € 114.975 χιλ., ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ) σημείωσαν μείωση της τάξης του 31,4% στα € 4.037 χιλ.

Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε € 67.922 χιλ. έναντι € 65.176 χιλ., αυξημένα κατά 4,2% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2008.

«Η Διοίκηση του Ομίλου, με προσήλωση στο στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του δικτύου αλλά και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής ύφεσης, η οποία έχει αναπόφευκτα επηρεάσει τόσο την ελληνική όσο και την ευρύτερη αγορά της ΝΑ Ευρώπης, έθεσε ως μείζον στρατηγικό στόχο για το τρέχον έτος την αύξηση του μεριδίου αγοράς. Προκειμένου να επιτευχθεί ο ανωτέρω στόχος καθώς και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του, ο Όμιλος προχώρησε σε μειώσεις τιμών, έτσι ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών στα Sprider Stores», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Ως εκ τούτου το μικτό περιθώριο κέρδους υποχώρησε κατά 5,1 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε σε 59,1% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Σημειώνεται ότι η επιδείνωση των συνθηκών, που επικράτησαν στην αγορά κατά το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης και εμμένουν έως σήμερα με ουσιαστικό αντίκτυπο τη μείωση της κατανάλωσης, σε συνδυασμό με τις απώλειες πωλήσεων στην κρίσιμη περίοδο του Δεκεμβρίου 2008, απόρροια των ταραχών, είχαν ως αποτέλεσμα την συσσώρευση αποθεμάτων. Για τους λόγους αυτούς και με στόχο τον εξορθολογισμό του κόστους και την ορθή απεικόνιση των επιπτώσεων της αρνητικής συγκυρίας, η Διοίκηση του Ομίλου προχώρησε στη διενέργεια απομείωσης των αποθεμάτων ποσού € 2.371 χιλ.

Δεδομένου ότι η ανωτέρω εικόνα παρατείνεται και κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο της τρέχουσας χρήσης, αναμένονται περαιτέρω απομειώσεις αποθεμάτων στο τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Συνέπεια των ανωτέρω τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 15.426 χιλ., καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 5,1% σε σχέση με πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα