FT: Συμφωνία με την Cazenove ανακοινώνει η JPMorgan

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 10:01
UPD:10:03

Συμφωνία με την Cazenove, τη βρετανική χρηματιστηριακή εταιρεία με την οποία διατηρεί κοινοπραξία τα τελευταία πέντε χρόνια, ύψους ενός δισ. στερλινών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η JPMorgan, σύμφωνα με τους Financial Times.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα σε δημοσίευμά της, η αμερικανική τράπεζα αναμένεται να καταβάλει περίπου 535 πένες ανά μετοχή, σε μια συμφωνία η οποία προβλέπει την παραμονή του Ντέιβιντ Μέιχιου στο πόστο του προέδρου της Cazenove.

Αντιθέτως, ο Ναγκίπ Χεράζ, ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Barclays ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας των JPMorgan και Cazenove πριν από περίπου 18 μήνες, αναμένεται να αποχωρήσει από την εταιρεία λίγο μετά τη συγχώνευση.

Η προσφορά της JPMorgan αντιπροσωπεύει premium 118% στην τιμή της μετοχής της Cazenove τον Απρίλιο του 2009.

Η συμφωνία των δύο εταιρειών τερματίζει την ανεξάρτητη πορεία – επί 190 έτη – της Cazenove. Σχεδόν το 50% των μετοχών της εταιρείας ανήκουν αυτή τη στιγμή στο προσωπικό της, ενώ ένα 9% ανήκει σε ιδρύματα. Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε πρώην εταίρους της. Οι μέτοχοι της εταιρείας, η οποία δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ανέρχονται σε 1.500.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα