Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 10:55

Με τάσεις ανάκαμψης άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντιδρώντας στις απότομες χθεσινές πτώσεις και την τριήμερη πτωτική περίοδο, χάρη στην άνοδο των μετοχών των εμπορευμάτων που ενισχύθηκαν από την ανατίμηση των πρώτων υλών. Αρνητική ήταν, ωστόσο, η επίδραση της Fiat, η οποία υποβαθμίστηκε από την UBS.

Στις 10.18 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTEU3 των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών μετοχών ενισχύθηκε κατά 0,4% στις 1.014,76 μονάδες, μετά την πτώση 1,6% της χθεσινής συνεδρίασης.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν και στις μεταλλουργικές εταιρείες, μετά την ανάκαμψη στις τιμές των μετάλλων, καθώς και στις πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η BP, η Total και η Royal Dutch Shell, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 0,3-0,7%.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα μικρό εύρος μεταβολών και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει πριν το Δεκέμβριο», σχολίασε ο Ντέιβιντ Τεμπό, επικεφαλής της Global Equities στο Παρίσι.

«Τα πρόσφατα στοιχεία για την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ και τα επιτόκια υπερημερίας είναι δυσοίωνα και ενδέχεται να αναζωπυρώσουν τις ανησυχίες σχετικά με τους τραπεζικούς ισολογισμούς και να κάμψουν τις προσδοκίες για ράλι στο τέλος του έτους», συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα