Γ. Παπανδρέου: Εχουμε σχέδιο και θα πετύχουμε

Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαφθορά
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 14:32
UPD:15:05
EUROKINISSI /ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο και τιμώντας την εντολή που έλαβε, θα δώσει λύσεις για τη χώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή είναι το πρώτο βήμα.

Στη δήλωσή του με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2010, ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη ρήξεων και ανατροπών ώστε να αλλάξει ριζικά πορεία η χώρα και κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια.

«Τις επόμενες μέρες θα καλέσουμε κοινωνικούς εταίρους σε εθνικό διάλογο ... μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους θα επεξεργαστούμε τις τομές που έχει ανάγκη ο τόπος, γιατί τους θεωρώ πραγματικούς εταίρους στην εθνική αυτή προσπάθεια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Γ. Παπανδρέου: Εχουμε σχέδιο και θα πετύχουμε

Ακούστε τη δήλωση του Πρωθυπουργού

Επιπρόσθετα, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε πως αμέσως μετά την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, θα ζητήσει σύνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

«Δεν ψάχνουμε άλλοθι»

«Αναλάβαμε την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από μία βαθειά κρίση, κρίση αξιών, θεσμών πολιτικών και οικονομίας, μία κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών στην ίδια τους τη χώρα», σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, ανέφερε στη αρχή της δήλωσής του ο πρωθυπουργός για να υπογραμμίσει ότι διεθνής κρίση υπάρχει αλλά δεν αποτελεί αιτία, απλώς επιδεινώνει την κατάσταση που ήδη υπάρχει στη χώρα μας.

Αναλάβαμε την ευθύνη και δεν ψάχνουμε άλλοθι στην οικονομική κρίση ή τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, ξεκαθάρισε και ζήτησε όχι την ανοχή, αλλά τη συμμετοχή όλων ώστε να βγει η χώρα το συντομότερο δυνατόν από την εντατική, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Δεν μας φταίει καμία διεθνής κρίση, υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου. «Όσο δεν κάνουμε τις ρήξεις με τα μεγάλα προβλήματα, τόσο θα μας οδηγούν σε νέες κρίσεις. Όσο δεν έχουμε το θάρρος να αλλάξουμε, τόσο δεν θα παράγουμε προιόντα και υπηρεσίες ανταγωνιστικές, τόσο η οικονομία θα παραμένει στάσιμη. Όσο δεν χτυπήσουμε τα προβλήματα στη ρίζα τους τόσο θα αδικείται η Ελλάδα και η ελληνική οικογένεια που θα καλείται να πληρώνει τα σπασμένα άλλων», τόνισε και χαρακτήρισε το σημερινό προυπολογισμό ως μόνο ένα πρώτο βήμα.

«Ευθύνη μας», συνέχισε, είναι να αλλάξουμε ριζικά πορεία. Ξεκινάμε νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά» και μίλησε για εμπέδωση ριζικών αλλαγών στο πολιτικό και φορολογικό σύστημα την επόμενη χρονιά. «Να ξέρει ο πολίτης ότι φορολογείται δίκαια, να ξέρει που πάνε τα λεφτά του, να ξέρει ότι δεν θα μείνει στο περιθώριο και ότι θα έχει πρόσβαση σε υγεία, παιδεία, πρόνοια», σημείωσε χαρακτηριστικά και επεσήμανε:

Το σχέδιό μας είναι συνολικό και είμαστε στα πρώτα βήματα.

«Τιμώντας την εντολή που λάβαμε, θα δώσουμε λύσεις που ανοίγουν νέες δυνατότητες στους Ελληνες, θα οδηγήσουμε τη χώρα σε πιο ασφαλή νερά, θα προχωρήσουμε άμεσα σε μεγάλες ανατροπές ακόμα κι αν θίγονται μικροσυμφέροντα. Στηριγμένοι στην κοινή μας δύναμη μπορούμε και θα πετύχουμε», κατέληξε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα