Εγκρίθηκε η εξαγορά της Universal Life από την International Life

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 21:01

Ενέκρινε η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Ε.Π.Ε.Ι.Α.) την εξαγορά της Ελληνικής Ασφαλιστικής Εταιρείας Ζωής Universal Life από την International Life Α.Ε.Α.Ζ. Η σχετική σύμβαση εξαγοράς είχε υπογραφεί από τον Ιούνιο 2009.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική στρατηγική κίνηση της International Life, που έχει στόχο να ισχυροποιήσει και να διευρύνει το Δίκτυο Πωλήσεών της, με την ενσωμάτωση καταξιωμένων στελεχών και έμπειρων διοικητικών υπαλλήλων στο Ανθρώπινο Δυναμικό της και ταυτόχρονα να αυξήσει την πελατειακή της βάση, να ενισχύσει τις επενδύσεις της, καθώς και να μεγιστοποιήσει την παραγωγή της και το μερίδιό της στην αγορά.

Προστίθεται πως η International Life γίνεται επίσης ισχυρός παίχτης στην εξυπηρέτηση του κλάδου των Ομαδικών Συμβολαίων, καθώς η Universal Life διαθέτει την εξειδίκευση και τεχνογνωσία που απαιτείται αφού μεγάλο μέρος του συνολικού χαρτοφυλακίου της προέρχεται από πωλήσεις ομαδικών συμβολαίων.

Σημειώνεται ακόμη πως η ανωτέρω κίνηση ενδυναμώνει το Business Plan 2009 όπου οι ασφαλιστικές εταιρείες του Ομίλου International Life στοχεύουν φέτος να ξεπεράσουν σε ασφάλιστρα και δικαιώματα τα 120 εκατ. και τα 5 εκατ. κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα