Συνέχεια απωλειών

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009 00:01

Πιέσεις άσκησαν στις αμερικανικές μετοχές τα ασθενέστερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Dell με τη Wall Street να οδεύει προς τρίτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών.

Μετά την άνοδο 20% του δείκτη S&P 500 από τις αρχές του έτους, οι επενδυτές δεν βλέπουν τώρα κάποιους λόγους για να προχωρήσουν σε μεγάλα στοιχήματα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές την πορεία του τεχνολογικού τομέα μετά τη μεγάλη του άνοδο με τον κλάδο τεχνολογίας πληροφορικής του S&P να καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 70% έως σήμερα από τα χαμηλά Μαρτίου.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές σημείωσαν πτώση για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, κλείνοντας σε χαμηλά δύο εβδομάδων, με το χρηματοοικονομικό τομέα να χάνει έδαφος εν μέσω ανησυχιών για την έκθεση ορισμένων τραπεζών σε ουκρανικό χρέος, τη στιγμή που οι ασθενέστερες τιμές πετρελαίου έπληξαν τον ενεργειακό κλάδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,8% στις 1.002,95 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 6 Νοεμβρίου, ενώ σε εβδομαδιαία βάση έχασε 1,6% της αξίας μετά τα κέρδη των δύο αμέσως προηγούμενων εβδομάδων.

Την ίδια στιγμή, ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, από τραπεζικό συνέδριο στη Φραγκφούρτη, προειδοποίησε για τον κίνδυνο εθισμού τραπεζών στο φθηνό χρήμα που προσέφερε η ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης, καλώντας τες τώρα να προετοιμαστούν για μία σταδιακή απόσυρση των έκτακτων μέτρων.

Αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι η πρόσφατη εξασθένηση της αγοράς δεν αποτελεί ένδειξη αλλαγής τάσης και πιστεύουν ότι η θετική κεκτημένη ταχύτητα παραμένει άθικτη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα