Επισκόπηση Οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009 10:53

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ερχονται και νέα μέτρα για στήριξη του προϋπολογισμού".

"Υπό αναθεώρηση τελεί ο προϋπολογισμός του 2010, το οριστικό σχέδιο του οποίου κατατέθηκε στη Βουλή λόγω των αβεβαιοτήτων, που εγκυμονεί η κρίση αλλά και των φιλόδοξων στόχων που περιέχει για τη μείωση των δημοσίων δαπανών και την αύξηση των φορολογικών εσόδων", γράφει η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Βαρόμετρο" οι δαπάνες στον νέο προϋπολογισμό".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μείωση δαπανών κατά 640 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το προσχέδιο, προβλέπει η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέοι φόροι 3,5 δισ. ευρώ- Εκτακτη εισφορά για ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ο κοινωνικός διάλογος για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η κυβέρνηση μέσα από τον προϋπολογισμό του 2010, ανοίγει τα χαρτιά της και τις ριζικές αλλαγές που σχεδιάζει στη φορολογία των εισοδημάτων, των επιχειρηματικών κερδών και της ακίνητης περιουσίας και αποκαλύπτει τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει για να "συλλάβει" τον προκλητικό πλούτο που φοροδιαφεύγει".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ποιοι θα πληρώσουν την κρίση- Προϋπολογισμό εκτάκτου ανάγκης κατέθεσε χθες η κυβέρνηση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιπλέον έσοδα 4,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν κυρίως από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις και στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας, τις αυξήσεις σε ποτά και τσιγάρα, την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και της αυτοτελούς φορολόγησης, την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ένταξη όλων των εισοδημάτων στη φορολογική κλίμακα προσδοκά το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2010".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Ελληνική συνταγή για έξοδο από την κρίση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την "ελληνική συνταγή" για έξοδο από την κρίση υπερασπίζεται ο προϋπολογισμός του 2010, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών. Το μείγμα πολιτικής που επιλέχθηκε αποκρούει τις πιέσεις των Βρυξελλών για "σκληρή προσαρμογή" και επιμένει στη στρατηγική της δημοσιονομικής προσαρμογής με ανάπτυξη και πρόνοια προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρά ρήγματα στην κοινωνική συνοχή".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα