Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009 05:24
UPD:05:32

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς οι υψηλότερες τιμές των μετάλλων έδωσαν ώθηση στις μετοχές των μεταλλουργιών, η James Hardie Industries NV προβλέπει κέρδη στο υψηλότερο επίπεδο κλίμακας της πρόβλεψης και η Korea Exchange Bank εικάζεται ότι θα λάβει προσφορά εξαγοράς.

Ο MSCI Asia-Pacific Excluding Japan Index σημείωνε άνοδο 0,6% φθάνοντας στις 409,61 μονάδες στις 12:03 μ.μ. στο Τόκιο, με περίπου πέντε μετοχές να κινούνται ανοδικά σε κάθε τέσσερις που κινούντο πτωτικά. Ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει φέτος άνοδο 66% οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 1993, καθώς οι κυβερνήσεις διεθνώς όρισαν προγράμματα δαπανών και μείωσαν το κόστος δανεισμού για να αναζωογονήσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές της Ιαπωνίας λόγω αργίας. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng αναρριχήθηκε 0,5%. Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index ισχυροποιήθηκε 0,4% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,7%. Απώλειες 0,2% σημείωσε ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι 10 κλάδοι του MSCI και τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωναν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένου του αλουμινίου και του χαλκού, αναρριχήθηκε 0,7% στις 20 Νοεμβρίου, ωθώντας την άνοδο της εβδομάδας που πέρασε στο 4,6%.

Στις ΗΠΑ ο S&P 500 την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου σημείωσε απώλειες 0,3%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα