Υποχωρεί το δολάριο

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009 06:20
UPD:07:15

Πτωτικά για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει τα οικονομικά μέτρα στήριξης εξασφαλίζοντας τη διατήρηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα.

Το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε πτωτικά έναντι των 14 από τα 16 κυριότερα νομίσματα μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Wall Street Journal» ότι ο πρόεδρος της Fed στο Σεν Λούϊς, James Bullard, είπε ότι στήριξε τις διευρυμένες αγορές αξιών με εγγύηση υποθήκης πλέον του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους. Το γιέν και το δολάριο κινήθηκαν πτωτικά καθώς τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής κινήθηκαν ανοδικά όπως και οι ασιατικές μετοχές, τονώνοντας τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.

Το δολάριο υποχώρησε στο 1,4923 ανά ευρώ στις 11:40 π.μ. στο Τόκιο από 1,4862 δολ. που ήταν στις 20 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Το γιέν υποχώρησε στα 132,64 έναντι του ευρώ από 132,09 και έναντι του δολαρίου διαμορφώθηκε στα 88,88. Το δολάριο της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,5% φθάνοντας στα 91,96 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ από 91,47 σεντς.

Γιέν και αμερικανικό δολάριο κινήθηκαν επίσης πτωτικά επειδή ο χρυσός αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ και οι ασιατικές μετοχές – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωσαν άνοδο για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες. Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση σημείωσαν άνοδο έως 1,2% φθάνοντας στα 1.164,09 δολ. η ουγγιά και ο MSCI Asia Pacific (εκτός Ιαπωνίας) ισχυροποιήθηκε 0,5%.

Τα επιτόκια στις ΗΠΑ βρίσκονται έως το μηδέν, στην Ιαπωνία στο 0,1%, έναντι 3,5% στην Αυστραλία, προσελκύοντας τους επενδυτές στο κράτος του Νοτίου Ειρηνικού.

Ο Dollar Index υποχώρησε στο 75,350. Το ευρώ ισχυροποιήθηκε για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες έναντι του γιέν εν μέσω εικασιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αποφασίσει το συντομότερο τον επόμενο μήνα να διακόψει κάποιο από τα έκτακτα μέτρα στήριξης.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα