Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 05:17
UPD:05:29

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των μεταλλουργιών μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας ότι η οικονομία της χώρας εισήλθε σε νέα ανοδική πορεία και την έκθεση για τις ιαπωνικές εξαγωγές που ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 0,5% φθάνοντας στις 117,34 μονάδες στις 11:01 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 66% από τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών στις 9 Μαρτίου εν μέσω ενδείξεων ότι τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης αναζωογόνησαν τις ανά τον κόσμο οικονομίες.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,3% καθώς ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Ric Battellino είπε ότι η οικονομία διατηρήθηκε σε πολύ καλύτερα επίπεδα από τις εκτιμήσεις. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 9.405,18 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,3%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε λιγότερο του 0,1% καθώς κυβερνητική έκθεση έδειξε αύξηση των προσωπικών δαπανών το τελευταίο τρίμηνο, χαμηλότερη των προβλέψεων.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα