Διαψεύδει και η πλοιοκτήτρια εταιρεία ότι το Ariana απελευθερώθηκε

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 16:57
UPD:17:15

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες για το αν απελευθερώθηκε το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Ariana που είχαν καταλάβει Σομαλοί πειρατές τον περασμένο Μάιο, μετά και τη διάψευση των σχετικών δημοσιευμάτων από την ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της εταιρείας All Oceans Shipping Σπύρου Μηνά, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του φορτηγού πλοίου, αλλά ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Πρόκειται για «φήμες», πρόσθεσε ο ίδιος, που προέρχονται από μια αναξιόπιστη μη κυβερνητική οργάνωση στην περιοχή αυτή.

Υψηλόβαθμος διπλωμάτης της ουκρανικής πρεσβείας στο Ναϊρόμπι της Κένυας δήλωσε επίσης πως η πληροφορία για την απελευθέρωση του Ariana είναι εσφαλμένη, αλλά δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα, Σομαλοί πειρατές είχαν ανακοινώσει ότι το πλοίο απελευθερώθηκε. «Έπειτα από ημέρες διαπραγματεύσεων απελευθερώσαμε σήμερα το ελληνικό πλοίο Ariana», όπως είχε δηλώσει τηλεφωνικά προς το Reuters από την παραλιακή πόλη Χαραντχίρε ένας συνεργάτης των πειρατών, ο Αμπντινόρ. «Θα αποπλεύσει μέσα στις επόμενες λίγες ώρες, ελπίζω», είχε πει.

Το πλοίο, 70.000 τόνων και με σημαία Μάλτας, κατελήφθη στις 2 Μαΐου στα ανοιχτά της Σομαλίας στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ έπλεε από τη Βραζιλία με προορισμό τη Μέση Ανατολή. Το πλοίο και το 24μελές πλήρωμά του, που αποτελείται από Ουκρανούς, κρατούνται έκτοτε σε λιμάνι στη νότια Σομαλία.

Τον περασμένο μήνα, οι πειρατές είχαν αναφέρει στο πρακτορείο Reuters ότι είχαν καταλήξει σε συμφωνία καταβολής λύτρων ύψους 3,5 εκατ. δολαρίων για την απελευθέρωση του πλοίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα